Maandag 31 augustus 2020

Vier eetgeheimen die zorgen voor mooi haar en glanzende nagels

Mooi haar en glanzende nagels, dát willen we allemaal wel. Met een shiny bos haar en mooie verzorgde nagels voel je je waarschijnlijk een stuk lekkerder en dan straal je dat ook uit. Echte schoonheid komt van binnenuit en verzorgingsproducten zijn dan pas de volgende stap. Dit zijn 4 voedingsmiddelen die je kunt eten voor mooi haar en gezonde nagels!

Geheim 1: Zalmfilet

Het is algemeen bekend dat zalm goed is voor je gezondheid. Zalm bevat namelijk de oh zo belangrijke omega-3 vetzuren. Je lichaam heeft deze vetzuren nodig, maar kan ze zelf niet aanmaken en dus moet je ze via je voeding binnenkrijgen. Omega-3 vetzuren verkleinen de kans op hart- en vaatziekten, voorkomen een verhoogde bloeddruk en zorgen voor een betere doorbloeding. Krijg je dus ook weer een gezonde hoofdhuid van en daar profiteert je haar van. Daarnaast zit zalm vol met vitamine B12 en ijzer, waardoor je nagels sterk en shinend blijven. Kies het liefst voor zalm van de visboer van hoge kwaliteit.

Geheim 2: Groene groenten

Laat je niet meteen uit het veld slaan als je 'groene groenten' leest! Spinazie, snijbiet en broccoli zijn bronnen van vitamine A en C. Beide vitamines zijn goed voor je haar omdat ze nodig zijn om talg te produceren. Talg kun je zien als een natuurlijke conditioner. Daarnaast bevatten groene groenten ijzer en calcium, waardoor je nagels minder broos worden en een gezonde kleur en uitstraling behouden. Een tekort aan ijzer kun je onder andere aan je nagels zien. Je nagels worden broos of er ontstaan groeven in.

Geheim 3: Noten

Noten zijn goed om aan je voedingspatroon toe te voegen, want ze bevatten een heleboel vitaminen en mineralen en leveren je dus ook mooi haar en glanzende nagels op. Selenium is een belangrijk spoorelement dat je hoofdhuid gezond houdt; het zit in vis en noten. Walnoten zitten vol met alfa-linoleenzuur en helpen je haar in topconditie te houden. Ook bevatten walnoten, cashewnoten, amandelen en pecannoten zink. Als je last hebt van haaruitval, is de kans groot dat dit wordt veroorzaakt door een tekort aan zink. Een zink tekort herken je ook aan witte vlekken en lijnen op je nagels.

Geheim 4: Oesters

Parels uit de zee! Om de zink voorraad van je lichaam nog verder aan te vullen kun je ook kiezen voor oesters. Niet iedereen vindt deze schaaldieren lekker, maar als dat wel zo is ben je een lucky girl. Zink is een sterke antioxidant en doet wonderen voor mooi haar en glanzende nagels.
 

Voed jij je haar en nagels van binnenuit met de juiste voedingsmiddelen? Dan hebben wij weer de hoogste kwaliteit verzorgingsproducten die bijdragen aan mooie, sterk, gezonde nagels en haar. Informeer gerust voor de beste tips en beautygeheimen bij onze medewerkers.

Tags
Boek nu online