Maandag 02 november 2020

Anti ageing voor je haar; zo lijk je jonger!

Er zijn anti ageing principes die je toe kunt passen op je haar, maar dat wist je misschien nog niet. Een goed kapsel, een flatterende haarkleur en de juiste producten kunnen je jaren jonger maken. Omgekeerd kan een verkeerde haarstijl, of een verkeerd gekozen haarkleur, je ouder doen lijken. Wat voor de één verjongend werkt, hoeft echter voor de ander niet per se op te gaan. Haartrends spelen ook een rol, of course. Je wilt er niet ouderwets bij lopen. Maar volg de kapseltrends voor 2020 niet blindelings; pas ze aan aan je eigen persoonlijkheid en laat ze voor je werken! Er zijn vuistregels die je kunnen helpen.

'Natuurlijk' is the key

Het meest flatterend en verjongend zijn natuurlijke haarstijlen. We bedoelen daarmee haarstijlen die niet al te netjes of overdreven zijn, maar die je gezicht als het ware zacht omlijsten. Vermijd dus strakke krullen, plat gestyled haar dat glad en strak naar beneden hangt en overdreven hairdo’s met grote volumes.

Een dansende halfhoge paardenstaart werkt vele malen beter dan strak naar achteren getrokken haar. Of een nonchalant knotje met losse lokken rond je gezicht. Dat werkt vele malen beter dan een opsteekkapsel met getoupeerd volume boven op het hoofd. En een kapsel met speelse bewegingen staat vele malen jonger dan nette lokken die stijf staan van de haarlak. Ga voor een kapsel met natuurlijke bewegingen en een luchtige, natuurlijke textuur. Je haar moet bewegen in de wind en je moet er je vingers doorheen kunnen halen.

Halflang is de gulden middenweg

Halflang haar is vlotter en jonger dan lang haar tot ver over de schouders. Er komt een moment waarop meisjesachtig lang haar tot ver over je schouders tegen je kan gaan werken. Een vlotte halflange haarcoupe of een stoer kort kapsel oogt vaak veel jonger. Ook hier geldt weer dat het natuurlijk moet zijn en bij je gezicht moet passen.

Modern beats klassiek

Een andere vuistregel (die eigenlijk al uit het bovenstaande voortvloeit) is dat klassiek in de regel ouder oogt dan modern. Een halflang kapsel dat op één lengte is geknipt is minder vernieuwend en verjongend dan een halflang gelaagd kapsel met beweging en een moderne twist. Hetzelfde geldt voor korte kapsels. Modern = jong!

De pony kán

Een pony is een perfect camouflagemiddel om rimpels op je voorhoofd te verbergen. Een pony is wel heel persoonlijk. Iedereen kan een pony hebben. Mocht je je het afvragen: een pony met bril kan! Maar de vorm en lengte moeten wel op je gezicht afgestemd zijn. Verder kan een pony de huidverzorging van je voorhoofd in de weg staan. Het is ook minder prettig voor je huid om altijd onder een rand haar schuil te gaan. Afgezien van deze kleine nadelen, kan een pony heel verjongend werken.

Zacht en licht

Lichte haarkleuren maken jonger dan donkere en harde haarkleuren. De hoofdregel is dat alles wat zacht en licht is, jonger maakt. Dit geldt ook voor haarkleuren. Een wat lichtere gloed door je haar geeft je gezicht licht en maakt rimpels wat minder zichtbaar. Harde haarkleuren accentueren de gelaatstrekken en ook rimpels. Verder geldt ook hier de vuistregel: modern oogt jonger dan klassiek.

Weet wat je erin smeert

Onze laatste vuistregel gaat over het gebruik van de juiste producten. Bij Milano pro hebben we een heuse anti ageing lijn voor het haar beschikbaar. Haar dat door chemische behandeling is verouderd of gewoonweg op een natuurlijke manier ouder is geworden, is beschadigd. Het veroorzaakt vaak gespleten haarpunten en haar dat uitvalt, dunner en droog is. YOUNG.AGAIN is de lijn binnen onze range die veroudering tegengaat en beschadigd haar aanpakt. Om deze kwalen tegen te gaan, heeft je haar regelmatig intense voeding nodig. Maak de anti-aging lijn onderdeel van je dagelijkse routine en be YOUNG.AGAIN!

Boek nu online