De 3 h's: huid, haar en herfst

Als de zomer in aantocht is, vinden we het fijn om ons lichaam summerproof te maken. Maar nu het langzaamaan herfst wordt, hebben de huid en het haar eigenlijk nog meer nodig. We helpen om je daar op voor te bereiden met de onderstaande tips!


Huid

Je mooie zomerse glow zo lang mogelijk behouden? Alles begint bij de juiste beauty gewoontes: reinigen, scrubben, hydrateren en voeden. Die dingen zijn de basis en zouden routine moeten zijn. Met enkele simpele trucs blijf je stralen, ook in de donkere herfst- en wintermaanden.

Gezicht

Wat je huid nodig heeft na de zomer, is extra vocht. Breng bijvoorbeeld onder je dagcrème een serum aan of meng je dagcrème met een voedend en hydraterend product. Wanneer je jouw huid extra voedt, hebben de weersinvloeden, zoals wind, kou en temperatuursverschillen minder invloed op je huid. De natuurlijke moisturizing factor (NMF) wordt beschermd en waar nodig is hersteld. Ook belangrijk; wanneer de temperatuur buiten daalt en de verwarming binnen aangaat, wordt de luchtvochtigheid in huis lager en je huid dus vochtarmer. Dat is het moment om over te schakelen naar en meer hydraterende dagcrème of om je gewone verzorging aan te vullen met een serum. Onze beauty pro's kunnen je hierover uitgebreid informeren als je vragen hebt.


Body

Ook de rest van je lichaam heeft extra aandacht nodig. Smeer je lichaam sowieso in na iedere douchebeurt, maar als je merkt dat bijvoorbeeld je benen droog zijn, verwen ze dan extra in de ochtend of avond. Neem er ook even de tijd voor; zo heb je een fijn momentje voor jezelf. Sla de extra droge delen zoals scheenbenen, voeten, handen, knieën en ellebogen niet over. 


Soft kisses

Merk jij ook meteen dat in het najaar je lippen droog en schraal worden? Probeer dan eens naast een goede lippenbalsem en een lipscrub. Deze kun je heel gemakkelijk zelf maken met bijvoorbeeld kokosvet en suiker, of honing, olijfolie, vaseline en suiker. Wrijf de scrub voorzichtig in ronddraaiende bewegingen op je lippen en laat vijf minuten intrekken. Spoel vervolgens goed af en smeer daarna in met een lippenbalsem.

Haar

De herfst en winter brengen een boel haarproblemen met zich mee; statisch haar, droge en gespleten punten, pluis, een schilferige hoofdhuid. Het zijn veelvoorkomende haarproblemen tijdens de gure herfst- en wintermaanden.


Wat droogt uit?

Wees je er van bewust dat de verwarming niet goed is voor je haar. Door het aanzetten van de verwarming heb je in huis snel last van een lage luchtvochtigheid. Een droge lucht heeft als gevolg dat er vocht uit je haar onttrokken wordt. Douche daarnaast ook niet te heet. Dit droogt je haar en de hoofdhuid uit. Probeer je haar ook niet vaker dan normaal te wassen, ookal lijkt je haar misschien sneller vettig te worden in de wintermaanden.


Statisch haar; super irritant

Vliegt jouw haar alle kanten op tijdens het kammen of borstelen door statische electriciteit? Dan kan het verstandig zijn om van borstel of kam te wisselen.Er zijn speciale anti-statische borstels verkrijgbaar die ionen afgeven, Vermijd vooral plastic kammen en borstels. Ga in plaats daarvan voor een kam gemaakt van hout of een borstel met echt (varkens)haar. 


Secret ingredient

En het allerbelangrijkste wintergeheim voor je haar: wissel je conditioner in voor een haarmasker (óf gebruik het allebei). Je haar kan in de herfst en winter - net als je huid - wel wat extra verzorging gebruiken. Laat je conditioner wat langer intrekken of nog beter: gebruik in plaats van, of samen met je conditioner, een haarmasker voor net dat beetje extra. Onze hairdesigners kunnen je hierin fantastisch adviseren, dus vraag gerust naar tips als je bij ons in de kappersstoel zit.Recente blogposts

Alles weergeven