2021 Trendkleuren forecastHoe uitdagend 2020 ook was, het gaf ons allemaal de kans om een diepere blik te werpen op onszelf en wie we willen zijn. Net als elke start van een nieuw jaar, zijn we op zoek naar nieuwe en creatieve manieren om de beste versie van onszelf te zijn. 'Wie' we zijn wordt weerspiegeld in 'wat' we dragen; of dat nu een gewaagde lippenstift is, een kledingstuk of onze favoriete manier: een nieuwe haarkleur. Express yourself zoals het voor jou goed voelt! Een grote stijlverandering of een subtiele upgrade... zorg er in ieder geval voor dat je de volgende top haarkleur keuzes voor 2021 bewaart!

Contrasterende koperkleuren


Met een eindeloze hoeveelheid aanpasbare kleuropties, is het opwarmen van je haarkleur de afgelopen seizoenen drastisch veranderd. In plaats van te kiezen voor aardbeien blond of levendig rood, verbeteren stylisten diepteniveaus met veelzijdige tinten die echt uniek zijn. Onze favoriete manier om deze warme trend te dragen, is met een mix van tinten. Of dit nu in de vorm van een kleurensmelting is of goed geplaatste high- en low lights, het versterken van warme haarkleuringen met speciale tinten zoals oranje, rood, rose en abrikoos zal de meest verbluffende eindresultaten creëren.


Koele effecten


Pantone's kleur van het jaar 2020 - Classic Blue - was dit jaar een drive achter de koelere toontrend. De koele kleur vond zijn weg naar blonde en brunette klanten in de vorm van grijsbruine as tonen, taupe en grijswitte lokken. De trend staat zowel bij koele als bij warme huidtinten en is een look om van te houden als je wel van een beetje contrast houdt! Strakke bob, lob en pony lijnen worden mooi geaccentueerd met grote impact dankzij frisse, koele tinten in de ice, silver, jade en stone shades.Natuurlijke texturen


Naast de terugkeer naar natuurlijke textuur, hebben we ook een momentum gezien achter de natuurlijke neutrale haarkleur. Deze trend werd vorig seizoen voor het eerst aangewakkerd op de catwalk, toen ontwerpers het individuele karakter van elk model gingen omarmen. Afgelopen seizoen en in de nabije toekomst zien we veel dat klanten terug willen naar hun natuurlijke haartint. Ze omarmen het en kiezen ervoor om de kleur aan te vullen met subtiele highlights en glansverhogende glossen. Met de juiste hulp en middelen kunnen blondines, brondes en brunettes het hele seizoen genieten van een neutrale finish.


Pops of Pink


Eerder aan populariteit gewonnen met Pantone's 2016 Kleur van het jaar Rozenkwarts, en meer recent met de opkomst van Millennial Pink en Pandemic Pink, zijn klanten aangetrokken tot variaties van deze tint, zowel subtiel als in fellere varianten. Het mooie van deze kleur is de mogelijkheid om de tint op maat aan te passen met koele of warme ondertonen. Bovendien kunnen stylisten met de hulp van 'clear' pasteltinten maken van felle kleuren, om zo een puur effect te creëren.Op zoek naar nog meer inspiratie voor 2021? Zorg ervoor dat je Milano Pro blijft volgen voor de laatste trends.

Recente blogposts

Alles weergeven